True
Talentenjacht.TV - TV kijken via internet, de beste Talentenjacht tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Podcast.NL   Contact   Privacy & Cookies  

Op weg naar het Lagerhuis - Alle afleveringen
Op weg naar het Lagerhuis
Op weg naar Het Lagerhuis: Afl. 23

Wie wordt in 2024 de beste jonge debater van Nederland? En wie houdt de beste toespraak? In het Huis der Provincie in Arnhem komen de tien beste jonge debaters en drie grootste speechtalenten van ons land samen. Zij hebben zich geplaatst na diverse voorrondes in alle provincies. Een ervaren jury beoordeelt wie de beste jonge debater is en wie de mooiste speech van het jaar houdt.



Op weg naar het Lagerhuis
Op weg naar Het Lagerhuis: Afl. 22

De tien beste jonge debaters van Nederland gaan het debat aan met elkaar en met drie vooraanstaande jonge politici. Sinds 2020 is meer dan de helft van de stemgerechtigden 50 jaar of ouder, hun dominantie neemt steeds meer toe. Terwijl het de jongeren zijn die het langst de gevolgen van de politieke keuzes van nu ondervinden. Tijdens dit debat laat de jonge generatie zich horen. In vier debatten komen de grote thema's van deze verkiezingen langs: klimaat, bestaanszekerheid, migratie en de mentale staat van jongeren in tijden van oorlog.